Banner

Brandskydd | Mänskligt beteende vid brand undersöks

This is my site 2011-08-26 – 14:24

Årligen inträffar ungefär 25 000 bostadsbränder. Av dessa larmas räddningstjänsten i ca 6000 fall. Varje år 0mkommer 120 personer till följd av husbränder och de materiella skadorna är enorma. Trots riktade informationsinsatser och förbättrad brandskyddsteknik syns få positiva förändringar i statistiken.

Brandforsk ska därför i ett nytt forskningsprojekt kartlägga den mänskliga faktorn vid bostadsbränder. Tillsammans med räddningstjänsten i Stockholm, Södertörn, Attunda, Norrtälje, Uppsala, Karlstad och Storgöteborg ska man undersöka de mänskliga beteendena vid brand. Projektet ska pågå under tre år och startade i maj 2011.

De inblandade räddningstjänsterna kommer att samla in information i alla fall de larmas, även vid mindre bränder som stoppats i tid. Frågor som ska belysas är bl.a. hur bostadsmiljön ser ut, hur individer i brandens närhet har agerat i samband med branden, vilken brandorsaken var och vilket brandskydd som som fanns i bostaden samt hur det användes. Målet är att få en helhetsbild över de bakomliggande orsakerna till bränder i boendemiljö.

Källa: www.brandsäkert.se

Comments are closed.

Dafo Brand AB | Tel 08-506 405 00 | Fax 08-506 405 99 | info@dafo.se