Banner

Brandskydd | Brand 2012

This is my site 2012-05-02 – 10:48

Årets tema för Brand 2012 är ”när ord blir till handling”.

Konferensen arrangeras av Föreningen Sveriges Brandbefäl och Brandskyddsföreningen. Den vänder sig framför allt till anställda och förtroendevalda i kommuner som är verksamma inom området skydd mot olyckor.

Såhär skriver arrangörerna om årets arrangemang:

Under flera år har mål, resultat och visioner varit i blickfånget när räddningstjänstens verksamhet har diskuterats. Detta har gett nödvändigt fokus på resultat och medborgarens behov. I år riktar konferensen blicken mot vägen till målen. Vilka är framgångsfaktorerna för utveckling och hur kan de användas i räddningstjänsten?

Den kommunala räddningstjänsten måste, som andra offentliga verksamheter, ständigt bli bättre på att nå resultat med högre kvalitet till lägre kostnad. Just nu är kraven på färre dödsbränder, minskade egendomsskador och ökad jämställdhet aktuella. I en snabbt förändrad omvärld med förtätade städer, avfolkade landsbygder, nya värderingar och stora innovationer inom teknik kommer hela tiden nya utmaningar och möjligheter. För att kunna möta de ökade kraven måste räddningstjänstens förmåga att utvecklas och driva förändringar öka.

Förändringar i räddningstjänsten präglas inte sällan av motstånd och kan ta mycket energi. Det finns dock organisationer där utveckling är en del i vardagen och förändringar sker utan motstånd. Detta visar att det går att hitta framgångsrika vägar i svåra situationer. Framgångsfaktorerna i dessa organisationer är flera, bland annat bra medarbetarskap, gott chefs-och ledarskap och bra dialog. På BRAND2012 fokuserar vi på hur dessa framgångsfaktorer kan användas i räddningstjänsten.

Utifrån konferensdeltagarnas önskemål och förväntningar har BRAND2012 utvecklats. Till de mer påtagliga förändringarna hör att konferensen startar med Förkväll, en ledigare form av programpunkter och underhållning. Dessutom kommer hela konferensen att vara mer interaktiv och ge möjlighet till bättre dialog.

Välkommen till BRAND2012!

Klicka här för att komma till konferensens egna hemsida.



Kategorier:

Comments are closed.

Dafo Brand AB | Tel 08-506 405 00 | Fax 08-506 405 99 | info@dafo.se