Banner

Brandskydd | Ökning av dödsbränder 2012

This is my site 2012-04-13 – 12:48

Dödsbränderna har inte börjat särskilt lovande i år, rapporterade DN imorse i det tryckta formatet av tidningen. Detta trots att arbetet med nollvisionen pågår för fullt. Där är målsättningen att ingen ska dö eller skadas allvarligt till följd av brand.

Påskhelgen påverkade tyvärr inte statistiken på något positivt vis. Sex personer, varav två barn, omkom under påskhelgen i en dödsbrand i Tidaholm. Alla döda var danska medborgare skrivna i Ängelholm. Huset människorna befann sig i låg en halv kilometer ifrån närmsta granne och brann ner till grunden. Utredningen av brandorsaken är ännu inte klar på grund av hettan på platsen. Det är mycket ovanligt att så pass många människor dör i en brand vid samma tillfälle. Oftast är det en, eller max två, personer som omkommer vid samma tillfälle.

Nu börjar det återigen bli säsong att åka ut till landställen. Något som är värt att tänka på är att brandskyddsutrusta sitt fritidshus precis lika noggrannt som sitt ordinarie bostadshus. Här får du några tänkvärda tips!



Kategorier:

Comments are closed.

Dafo Brand AB | Tel 08-506 405 00 | Fax 08-506 405 99 | info@dafo.se