Banner

Brandskydd | Skellefteå kommun satsar på sitt brandskydd

This is my site 2011-08-25 – 12:35

Brandposter är en viktig del av en byggnads brandskydd. De har en obegränsad mängd släckmedel, lång kastlängd och är mycket lätta att använda. Brandposter är ofta placerade i skolor, samlingslokaler och på andra platser där utrymning kan ta lång tid. I nödsituationer är det därför av största vikt att brandposter fungerar optimalt. Eftersom brandposter inte används regelbundet är det lätt att det inte uppmärksammas när de åldras och funktionen försämras. Gammal gummislang kan spricka och läcka, packningar i nav, ventiler och strålrör kan svälla med läckage som följd.

Skellefteå kommun tar ansvar för sitt brandskydd

Istället för att byta ut brandposterna del för del, tog Skellefteå kommun ett rejält ansvar för sitt brandskydd och bestämde sig för att renovera samtliga äldre brandposter. Arbetet med att byta ut slang, slangrullar och strålrör till nya, effektiva och säkra produkter är redan i full gång. ”Vi på Skellefteå kommun värnar alltid om säkerheten för våra medarbetare, elever och allmänhet. Att renovera våra brandposter säkerställer tryggheten i kommunens byggnader”, säger Christer Löfstedt, Enhetschef Drift och tekniskt brandskyddsansvarig på Skellefteå kommun.

Aptum levererade lösningen

Som leverantör använde sig kommunen av Aptum, Norrlands snabbast växande brandskyddsföretag. Aptum har sedan tidigare avtal om brandskydd med bl.a. Umeå kommun. Företaget etablerades 2006 och har kontor i både Umeå och Skellefteå. I somras slogs verksamheten även samman med Werami utanför Övik. Idag är man 17 anställda och har en budgeterad omsättning på 25 miljoner kronor. Aptum ingår också i Dafos partnerkedja, den största brandserviceorganisationen i landet. Gustav Nord, VD och delägare i Aptum är glad över ordern som är en av företagets största. ”Det är alltid roligt att kunna hjälpa en kund med att hitta en bra produkt och en bra lösning på deras problem.”



Kategorier:

Comments are closed.

Dafo Brand AB | Tel 08-506 405 00 | Fax 08-506 405 99 | info@dafo.se