Banner

Brandskydd | Adresserade brandlarm

This is my site 2012-04-10 – 14:49

Adresserade brandlarmsystem har den stora fördelen att varje larmenhet i systemet får en unik adress. I ett konventionellt larmsystem kan du endast se vilken sektion som detekterat brand, den exakta detektorn får sedan eftersökas manuellt. Det tar onödig tid i ett ofta kritiskt läge. Ett adresserbart brandlarm visar istället exakt vilken detektor som gett upphov till brand och dess placering i klartext.

Systemets alla inställningar och övervakning sker från en och samma centralenhet. Du kan bland annat programmera sirenernas ljudinställningar och detektorernas känslighet, styra hissar i en viss riktning eller tysta musikanläggningar. I centralpanelen visas systeminformation om drift och underhåll, bl.a detektorernas smutsighetsnivå. Det ger ett mycket driftsäkert system och underlättar kontrollerna och det systematiska brandskyddsarbetet.

Dafo har nu gjort det ännu lättare att skapa en trygg och säker miljö. Ditt adresserbara brandlarmsystem kan istället bli ett adresserbart evakueringssystem. Till en centralenhet kan två olika adresserbara system anslutas – ett för brandlarm och ett för nödljus. Systemen kopplas på samma kablage, vilket ger en enklare och billigare installation än två separata system. Integrationen av systemen gör dessutom att samstyrning är möjlig.

För att läsa mer om våra adresserbara brandlarm- och evakueringssystem, klicka här.

Nödljusen är försedda med den senaste LED-tekniken, vilket ger dem längre drifttid och minskat behov av underhåll. Det gör dem till ett driftsäkert, miljövänligt och ekonomiskt alternativ. Vid strömbortfall har de över en timmes batteridrift.

Comments are closed.

Dafo Brand AB | Tel 08-506 405 00 | Fax 08-506 405 99 | info@dafo.se