Banner

Brandskydd | Fick igång hjärtat med defibrillator

This is my site 2014-10-27 – 14:01

hjarstoppUnder en handbollsmatch i elitserien segnade en spelare ned på planen. Som tur var fanns både läkare och defibrillator på plats i hallen.

”…– Vi noterade bara att han föll ihop under matchen. Vi visste inte exakt vad som hände eftersom vi inte kunde inte se om fick en smäll. När vi sprang in och skulle kontrollera läget hade han svårt att hålla luften och andas. Vi gjorde så att jag höll hans fria luftvägar och sedan kollade vi övrigt, skador i nacken eller huvudet eftersom han haft hjärnskakningar innan för vi visste inte vad det var. Sedan när vi kollade pulsen så hade han ingen puls. Då tog vi in defibrillatorn rätt snabbt. När vi defibrillerade honom två gånger kom pulsen tillbaka. Han hade flimmer så pulsen var väldigt oregelbunden men defibrillatorn fick igång hjärtat igen, säger läkaren Ioannis Kostogiannis till Sportbladet.”

Hela artikeln finns att läsa på Sportbladet här.

Vi på Dafo vill slå ett slag för hjärtstartare i alla idrottshallar, på alla företag och på andra offentliga platser. Då ett plötsligt hjärtstopp inträffar är tiden alltid den viktigaste faktorn för att rädda liv.  Läs mer om plötsligt hjärtstopp här eller läs mer om våra defibrillatorer här.

Hur långt bort finns din närmsta hjärtstartare?

Comments are closed.

Dafo Brand AB | Tel 08-506 405 00 | Fax 08-506 405 99 | info@dafo.se