Banner

Brandskydd | Ny forskning ger bättre kunskap

This is my site 2018-11-20 – 14:24

ny forskning om brand i hemmiljö

Ny forskning ger bättre kunskap om brandskydd i hemmiljö.

Brandskyddsföreningen och MSB presenterade nyligen resultaten av forskningssatsningen ”Bränder i bostadsmiljö”. Tuffare antändningskrav på stoppade möbler, brandsäkrare bostäder med spisvakter, nätanslutna brandvarnare och sprinklers. Det är några av de åtgärder som diskuterades när Brandforsk och MSB presenterade resultaten av forskningssatsningen.

”Vi på Dafo välkomnar den här typen av forskning, som belyser de olika behov som finns när det gäller brandsäkrare bostäder” säger Peter Juthberg, sakkunnig brand på Dafo. ” Ett exempel är seniorboenden där det finns många utmärkta hjälpmedel såsom spisvakter och mobila sprinklers. Vi hoppas att studien ger underlag för myndigheter att fatta beslut i brandsäkerhetsfrågor.”

Läs mer om forskningen på Brandskyddsföreningens hemsida, här!

Läs mer om brandförebyggande utrustning här!

Comments are closed.

Dafo Brand AB | Tel 08-506 405 00 | Fax 08-506 405 99 | info@dafo.se